Okategoriserade

Bli klar med din bok

Bli klar med din bok

För att bli klar med din bok krävs det att du har fixat några viktiga punkter. Dessa behöver du noggrant planera in i din kalender. Själv använder jag handlingsplaner, i vilka jag skriver in datum för varje aktivitet.

Här ser du min handlingsplansmall:

Detta behöver du ha i planen:

 1. Läs igenom manuset
 2. Redigera (17-19 olika rundor för ett gott redigeringsresultat)
  Behöver du stöd, rekommenderar jag min bok ”Redigera framgångsRIK” som du kan läsa om ifall du klickar. Den är som en checklista och du kan även hämta hem färdiga mallar från min slutna server
 3. Korrekturläs
  Eller hellre, låt andra korrekturläsa. Vi blir blinda för våra egna fel.
  Måste du läsa själv, gör det genom att använda den automatiska uppläsningsfunktionen i Word (du hittar den i Granska-menyn
 4. Skriv baksidestexten
  Delge den gärna i sociala medier och be om hjälp. Då brukar den bli betydligt mer förståelig och spännande
 5. Välj titel
  Jämför på nätet så att du är ensam om just den titeln. Det är ingen hit att slåss med en bok som har samma titel som andra böcker

Vill du ha ännu mer redigeringshjälp, rekommenderar jag dig att hänga med på min inspirationskurs i april med temat REDIGERING. Jag lovar att du kommer att uppskatta detta. För endast 300 kr inkl moms får du nämligen två timmars webinar med massor av tips. Sedan får du tillgång till en sluten grupp med många redigeringsövningar. Vill du anmäla dig till inspirationskursen, klicka här:

Ja tack, jag vill delta i inspirationskursen

Varmt välkommen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)