Fläskfilé i rosa sås
Fläskfilé i rosa sås
6 blå vv-poäng per portion
Ingredienser 4 pers
Potatis 2 per portion
Gul lök 1st
Fläskfilé 600g
Margarin flytande 2tsk
Fraiche 2dl
Matlagningsgrädde 1dl
Chilisås 2msk
Japansk soja 0,5 msk
Vitlök 1 klyfta (eller fler)
Rosépeppar 1,5 msk
Gör så här
Skala och koka potatisen. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skiva filén och bryn den hastigt i margarin. Salta och peppra. Ta upp köttet ur pannan och fräs löken och vitlöken utan att den tar färg. Blanda i fraiche, grädde, chilisås och soja i pannan med lök. Låt puttra några minuter. Lägg i kött och krossad rosépepparn i såsen och låt allt puttra tills köttet är klart.
Jag använde fläskytterfilé och lät köttet puttra tills potatisen var klar. Smaka av med salt och peppar. Pressa potatisen. Servera med små tomater eller sallad.
Smaklig måltid!
Monica