Okategoriserade

Följ upp ditt skrivande

Följ upp ditt skrivande

Hur gör du för att följa upp ditt skrivande? Har du dokumenterat hur mycket tid du lägger på ditt skrivande?

Eftersom jag jobbar aktivt (varje del av dagen) i Outlooks kalender och kategoriserar varje uppgift, kan jag enkelt se alla uppgifter som handlar om mitt skrivande. Exempelvis kan jag dessutom exakt se NÄR jag utförde uppgiften och HUR lång tid den tog, se min hastiga bild nedan för några skrivaktiviteter i januari i år. Till vänster ser ni mina kategorier. Klickar jag på Skriva-kategorin, öppnar den sig och jag kan se VARJE aktivitet, dag, tid etc.

Det är superenkelt att följa min kalender. Jag har programmerat upp olika vyer och kan på någon sekund välja vilken jag vill ha. Här ser du samtliga mina vyer:

Mitt effektivitets-råd till dig blir således att (om du har Outlook), bygg upp en vy där du kan se hur mycket tid du lägger på skrivandet. Var noga med att lägga in planen för skrivandet i din elektroniska kalender och sedan följa upp och ändra så att du verkligen ser exakta tiden. På så sätt kan du få fram statistik över hur mycket tid du har lagt på projektet.

Lycka till

Monica