Får jag bjuda på gubbröra – recept

Får jag bjuda på gubbröra – recept

Idag bjuder jag på min senaste gubbröra. Som du säkert vet, älskar jag att laga mat. Dessutom är jag barnsligt förtjust i matjesill. Gubbröra har jag gjort många gånger. Detta är det senaste receptet som jag testade. Vi njöt av det till påsk, kan jag avslöja.

Ingredienser

200 gr väl avrunnen matjessill

4 hårdkokta hackade ägg

1 liten hackad rödlök

0,5 syrligt och hackat hårt äpple

1 knippe dill

1 knippe gräslök

1 dl lättmajonnäs

1 dl lätt creme fraiche

1 msk kaviar på tub

Eventuellt lite salt och peppar

Rädisor att dekorera med

Kavring

Gör så här

  1. Börja med att hacka den avrunna sillen och lägg i en skål.
  2. Hacka ägg och lägg i skålen.
  3. Finhacka rödlök och äpple.
  4. Hacka eller finklipp dill och gräslök.
  5. Lägg allt utom lite dill och gräslök (som du sparar för att dekorera med) i bunken med sill och ägg.
  6. Klicka i lätt-majonnäs, lätt-creme fraiche och kaviar och rör om.
  7. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  8. Fördela gubbröran på kavringen.
  9. Garnera med rädisor, dill och gräslök.

Smaklig måltid!

Monica

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *