Personligt

Min tid som revy-artist

Min tid som revy-artist

Det visste du kanske inte, men jag spelade revy i åtta år. En av de charmigaste revy-artisterna var en kvinna som på den tiden var runt sjuttio år. Hon hade spelat revy i hela sitt liv och var otroligt duktig. En dag kom hon in med nedanstående manus. Tyvärr vet jag inte vem upphovsmannen/-kvinnan är. En härlig monolog som jag gärna delar med dig.

Tack gode gud för karlar

― Jag säger bara en sak; tack gode Gud för karlar. Kvinnor är tråkiga, alltid ska dom städa, laga mat och ta hand om barnen. Inte kan dom sitta stilla en sekund. Nej tacka vet jag karlar. Dom kan det här med avkoppling Dom kommer hem från jobbet, kastar sig i soffan och rör inte ett finger förrän sporten på TV börjar.

― Kvinnor är trångsynta. Dom bryr sig bara om bagateller, var man ska bo, lägenhet eller villa, hur många barn man ska ha. Tacka vet jag karlar, dom engagerar sig i de stora frågorna. Kommer Sverige med i fotbolls-VM, vinner XX Stockholm Open.

― Kvinnor är oförståndiga. Dom inser inte att man är sjuk när man har 39 graders feber, nej dom ska upp i alla fall och laga frukost och se till att barnen kommer till dagis och skola. Tacka vet jag karlar. Dom hostar en gång och ligger sen däckade i sängen och blir ompysslade.

― Kvinnor är oekonomiska. Dom kan inte handskas med pengar, dom sätter in dem på banken, köper kläder och mat till familjen eller nya gardiner. Tacka vet jag karlar. Dom tar pengarna och går ut och roar sig med grabbarna eller köper en radiostyrd bil.

― Kvinnor inser inte sin begränsning Först går dom ut och jobbar i 8 timmar, sen går dom hem och jobbar 8 timmar till. Och sen ska dom leka med barnen och hinna vara vackra och kanske sova en stund också. Tacka vet jag karlar. Dom vet vad dom kan och låter bli saker dom inte klarar av. Som att fälla ner toalettringen, plocka bort ALLA saker från bordet efter middagen och torka av bordet.

― Vilken tur att vi kvinnor är så bra på att uppfostra våra söner till karlar!

***

Med glimten i ögat …

Monica