Recept

Marinerad fläskytterfilé

Marinerad fläskytterfilé

Idag bjuder jag på ett lättlagat och gott recept. Köttet blir supermört av denna marinad.

Ingredienser 2 personer

300-400 gr fläskytterfilé
1 dl kaffegrädde
Pommes frites

Marinad

  • 1 msk Olivolja
  • 1 msk Japansk soja
  • 1 msk flytande Honung
  • 2 st klyftor Vitlök

Tillagning

  1. Marinad: Blanda ihop olja, soja och honung i en plastpåse, där du lägger ner köttet (som du skivat i lagom tunna skivor). Skala och pressa i vitlök.
  2. Marinera gärna över natten, eller minst 10 min. (Själv marinerade jag i ett antal timmar) Spara marinaden.
  3. Tillbehör: Pommes frites i ugn, enligt instruktion på påsen.
  4. Kött: Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskytterfiléerna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Salta och peppra ordentligt.
  5. Häll på vatten (ca 1 glas) + marinaden. Lägg lock på pannan och efterstek i ca 15 minuter.
  6. Ta upp köttet och vispa i ca 1 dl kaffegrädde.

Servera med en sallad.
Smaklig måltid!

Monica