Marinerad fläskytterfilé
Marinerad fläskytterfilé
Idag bjuder jag på ett lättlagat och gott recept. Köttet blir supermört av denna marinad.
Ingredienser 2 personer
300-400 gr fläskytterfilé
1 dl kaffegrädde
Pommes frites
Marinad
- 1 msk Olivolja
- 1 msk Japansk soja
- 1 msk flytande Honung
- 2 st klyftor Vitlök
Tillagning
- Marinad: Blanda ihop olja, soja och honung i en plastpåse, där du lägger ner köttet (som du skivat i lagom tunna skivor). Skala och pressa i vitlök.
- Marinera gärna över natten, eller minst 10 min. (Själv marinerade jag i ett antal timmar) Spara marinaden.
- Tillbehör: Pommes frites i ugn, enligt instruktion på påsen.
- Kött: Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskytterfiléerna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Salta och peppra ordentligt.
- Häll på vatten (ca 1 glas) + marinaden. Lägg lock på pannan och efterstek i ca 15 minuter.
- Ta upp köttet och vispa i ca 1 dl kaffegrädde.
Servera med en sallad.
Smaklig måltid!
Monica