Bokrecension, Skriva

Allt det jag sökte fann jag hos dig av Susanna Roxfelt – recension

Allt det jag sökte fann jag hos dig av Susanna Roxfelt – recension

Format: Inbunden

Antal sidor: 324

Utgivningsdatum: 2021

Förlag: Nicole Publishing

ISBN 9789198657821

Recensionsex: Nej, men en vinst i ett lotteri.

 

Tusen tack Susanna!

 

Typ av bok: Kärleksroman

Här kan du läsa inledningen:

― Snälla, ge mig en hand till, utbrast Alex.
Det höga ljudet från ringsignalen fick henne nästan på fall .det överraskade henne just som hon, ståendes på ett ben, kämpade med att dra på sig en av sina kängor. Tack vare tur, vana och viss akrobatik lyckades hon undvika att snubbla över den uppspelta taxen som skuttade runt henne i hallen.
Abrupt gav hon upp försöken till en alltför avancerad nivå av simultankapacitet. Med en suck släppte hon kängan på golvet och fick fram mobilen ur jackfickan i sista sekund för att hinna svara.

VILKEN är själva handlingen: En kärleksroman som handlar om två personer ur olika samhällsklasser. Det bjuds på en del erotik.

Intrigerna: Dramatiska.

Miljöbeskrivningarna: Fina.

Dialogerna: Dialogerna driver handlingen framåt.

 

Baksidestexten – tagen från nätet

De kommer från två olika världar och lever vitt skilda liv, bosatta i olika länder.
När Alex av en slump springer på Siny, en rysk miljardär, mitt i en stallgång i ett främmande land slår det gnistor.
Trots deras olika förutsättningar tar hon för sig. Efter en natt av ostoppbar passion reser hon tillfredsställd hem till Sverige med ett leende på läpparna. Siny kan dock inte släppa tanken på Alex eller känslorna som blossat upp.
Med hjälp av sitt inflytande ser han till att de får en chans att utforska varandra på nytt, men Alex har svårt att känna sig bekväm i hans värld. Dessutom verkar det finnas andra i deras närhet som är villiga att göra allt för att skilja dem åt.
När deras världar kraschar och relationen får sig en törn ser framtiden mörk ut. Hindren är många och kampen tuff. Kan kärleken verkligen övervinna allt?”

 

Mest positivt

En spännande och dramatisk kärlekshistoria utan förutsägbart slut. Svår att släppa. Gripande. Jag gillar också att många av dialogerna verkligen kommer på egna rader.

Minst positivt

Många felstavningar, särskiljningar och grammatiska felaktigheter – tyvärr. Korrekturläsaren har verkligen missat. Nästan varje sida har något fel. Jag har jobbat med detta i så många år och givetvis är jag nästan ”skadad” vilket innebär att jag ser alla fel. De riktigt lyser i ögonen på mig. Så himla synd på en sådan här fantastisk roman. Här är några av alla felen som jag hittade i början på boken:

 • Sid 8, 2a stycket: häst-och djurintresset intresse istället ökat.
 • Sid 10, 6e stycket: i sjön körde ut mot stora vägen …
 • Sid 11, 2a stycket – Alltför många småord som borde tvättats bort: i ett så skeptiskt uttryck ut att …
 • Sid 17, sista raderna (upprepning): något han verkligen behövde verkligen komma ut på nu så …
 • Sid 31, sista raderna stycke 6: gillade just den här raden psyke…
 • Sid 32, 1a stycket: Till och med när prata om Daisy.
 • Sid 35, 2a stycket: Efter maten gick tillsammans ut …
 • Sid 46, sista raderna stycke 4: När hon försäkrat sig om att allt var i ordning hoppade hon smidigt hoppade upp i förarsätet…
 • Sid 49, 1a raden: avstavningen (is-tället).
 • Dessutom upprepning i stycke 2: 3 meningar börjar med Han
 • Några särskrivningar, fler märkliga grammatiska fel etc
 • Sid 95 är ett ex på tempusbyte i samma stycke.
 • osv

 

Några valda texter ur boken

Som jag brukar, för att du ska få en uppfattning om författarrösten, delar jag några utvalda texter utan att avslöja något viktigt. Jag har tagit mig friheten att använda talstreck vid dialoger eftersom jag citerar texten.

Sidan 100

”Hon avbröt sig och tittade på honom för att se om han fortfarande lyssnade. Det gjorde han. Blicken var lika fokuserad som när hon börjat prata och med en uppmuntrande nick manade han henne att fortsätta.
― Mina drömmar? Jag skulle vilja hitta någon att vara tillsammans med. På riktigt.
Hon såg honom stint i ögonen när hon sa de sista meningarna. Vägrade att vara feg och vika undan med blicken.
― När jag träffade dig i Estland var det första gången på väldigt länge som jag, du vet, haft tid och lust att ligga. Det fick mig att inse vad jag missat. När jag åkte från Estland kände jag mig lycklig och levande. Jag fick mersmak helt enkelt.”

Sidan 200

”― Vi är fan bäst, tjoade Jonte glatt. Alla tolv medarbetare på Got IT befann sig i personalmatsalen. Några av dem hade även bjudit in sina respektive.
Alex hade hastigt bestämt sig för att bjuda hela personalstyrkan på en extra lyxig AW på kontoret med cateringmat och fri dryck som tack för deras arbete.
Nu passade alla på att släppa loss och slappna av. De var partysugna nu och de förtjänade det här. Att få ha kul tillsammans och njuta av det de åstadkommit.
Hon såg sig omkring och kände sig otroligt stolt över varenda en av dem. Ingen skulle få ta det här ifrån dem och henne. Loadit skulle inte lyckas slå ut dem från marknaden. Det här AW-partyt var för dem och för henne. För att fira att de skulle vinna.”

Summering

En spännande kärleksroman med erotik. Jag ger den 4 av 5 pennor. Den hade ledigt kunna få 5 av 5 OM det inte fanns så många stav- och grammatiska fel.
Tack för att jag fick möjligheten att läsa denna härliga bok. Rekommenderas varmt!

Vid pennan

Monica