Böcker, Bokrecension, Skriva

Gestaltningsbibel del 1 av Elisabeth Akteus Rex – recension

Gestaltningsbibel del 1 av Elisabeth Akteus Rex – recension

Format: E-bok

Utgivningsdatum: 2014-12-12

Förlag: Hoi Förlag

ISBN: 9789175578392

Recensionsex: Nej, lånad på biblioteket

Typ av bok: Fackbok

 

Baksidestexten – tagen från nätet

Gestaltning. Vad är det egentligen? Alla som skriver vet hur oerhört svårt det kan vara att, i skrift, uttrycka sig på ett kreativt sätt. Det kan i värsta fall orsaka skrivkramp.

Misströsta inte. Här är böckerna för dig som skriver eller arbetar med text och vill behärska känslobeskrivningar. Över 500 känslor är listade i alfabetisk ordning i totalt tre böcker. Du får exempel på hur du kan beskriva en känsla, hur det känns i kropp och knopp, fysiska uttryck, samt beskrivningar av röst och tonlägen. Utöver det finns det tips om klichéer du bör undvika, dialog och exempel på synonymer.

Gestaltningsbibeln är ett uppslagsverk som kommer att utveckla dig i din skrivprocess och förhoppningsvis öka din kreativitet.

Detta är del ett av tre och innehåller känslor med begynnelsebokstav A till H.”

Mest positivt

Ett roligt initiativ – att skapa en gestaltningsbibel.
Mycket trevlig och förklarande inledning.

Minst positivt

Synd att den är uppdelad i tre delar.

Text ur boken

Jag brukar citera några väl valda delar ur varje bok jag läser men den här fackboken är en uppslagsbok med adjektiv som är gestaltade. Således väljer jag bort citaten.

Dessutom har jag mina egna ord gestaltade redan och behöver inte denna typ av bibel. Därför läste jag bara första delen i serien.

Summering

En kul idé för den som behöver gestaltningshjälp. Det finns många ord i boken som är gestaltade. Jag ger den 3 av 5 pennor.

Vid pennan

Monica