Bokrecension

Lektioner i kärlek av Lucy Dillon – recension

Lektioner i kärlek av Lucy Dillon – recension

Format: Pocket

Antal sidor: 378

Utgivningsdatum: 2021-12-16

Förlag: Bokförlaget Forum

ISBN 9789137502588

Recensionsex: Nej

 

 

Typ av bok: Kärleksroman (feelgood)

Här kan du läsa inledningen (som börjar med prolog):

”Jeannie gick med Dans händer för ögonen, men det bekymrade henne inte. Just nu, innesluten i ögonblickets ljuvliga champagnebubbla, kände hon en lycka som hon aldrig trott vra möjlig att uppleva i verkligheten.”

VILKEN är själva handlingen: En varm historia om vänskap, lojalitet och att hinder kan övervinnas.

Intrigerna: Dramatiska.

Miljöbeskrivningarna: Fina.

Dialogerna: Dialogerna driver handlingen framåt.

 

Baksidestexten – tagen från nätet

Ny roman av älskade feelgood-mästaren Lucy Dillon. Vad händer om “I do” blir till ett “I don’t know”? Den tysta och tillbakadragna Jeannie träffar den utåtriktade och sportige Dan på nätet och de klickar direkt. När han senare friar på Brooklyn Bridge säger hon ja utan tvekan. Men när vigseln närmar sig börjar Jeannie tvivla, det som nyss kändes så rätt känns bara fel. Och när hennes blivande man råkar ut för en fruktansvärd olycka undrar hon om det är hon som orsakat allt. Nyligen visste hon vart hon var på väg i livet. Men ibland tvingar oväntade händelser oss att stanna upp och fråga oss själva: vad är det vi verkligen vill göra, och för vem gör vi det?”

Mest positivt

En fin kärlekshistoria.

Minst positivt

Inte en av Dillons bästa, enligt mig.

 

Några valda texter ur boken

Som jag brukar, för att du ska få en uppfattning om författarrösten, delar jag några utvalda texter utan att avslöja något viktigt. Jag har tagit mig friheten att använda talstreck vid dialoger eftersom jag citerar texten.

Sidan 100

”Bakom henne stod Rachels bordercollie Jeannie stirrade förundrat på honom. Hur i hilens namn kunde Gem ha kommit så tyst att hon inte hörde honom? Han stod orörlig och såg på henne med sina säregna, isblå ögon
― Gem? Gem? Var är du någonstans?
Jeannie ville inte att Rachel skulle ertappa henne med att tjuvlyssnat, så hon gick genast runt knuten med fasta steg.”

Sidan 201

”När Jeannie ringde sina föräldrar för att berätta att Dan visade tecken på att vakna till medvetande, lät Sue så lättad och lycklig att Jeannie sjönk ned på en stol vid köksbordet och slog händerna för ansiktet, full av skam över sina egna blandade känslor.”

Summering

En fin kärleksroman även om den inte är en av Dillons bästa. Jag ger den 4 av 5 pennor. Rekommenderas! Lättläst!

Vid pennan

Monica