Böcker, Bokrecension, Skriva

Ny fantastisk recension för min roman Porten till friheten

Ny fantastisk recension för min roman Porten till friheten

Normalt har jag en bokrecension varje måndag. Men idag delar jag en fantastisk recension med dig; en som jag fått för min roman PORTEN TILL FRIHETEN.

Denna fantastiska recension fick jag för någon vecka sedan via Instagram. Tusen tack för den! Blev jublande glad.

Här kan du läsa hela recensionen:

basilica – Porten till friheten av Monica Ivesköld (basilicablogg.se)

Bland annat skriver hon så här:

”Det finns en äkthet i texten och berättelsen har fint gestaltade karaktärer och miljöer. Det tog en bit in i boken för att jag skulle hitta min rytm i läsningen, men intresset för att veta mer drev mig vidare och spänningen ökar mot slutet av berättelsen. 

Porten till friheten har en mycket obehaglig, men verklighetstrogen handling och trots den dysfunktionella barndom som huvudkaraktären lever i så visar den på att hoppet, glädjen och kärleken kan göra underverk. 

För mig som är född i mitten av 50-talet och jämnårig med Henrietta blir det här ett tidsdokument som tar mig tillbaka till en tid som fallit lite i glömska. Jag förnimmer doften av kokande lakan, fenomskurade golv och glansiga stenmanglade lakan.”

 

Det är inte utan att jag blir varm i hela kroppen av att jag lyckats förmedla hopp och tro för överlevnad, något som väldigt många människor behöver i dagens värld.

Givetvis jobbar jag vidare på fler romaner. Nu i november kommer jag att skriva mitt åttonde råmanus. De andra manusen som finns redigeras med fokus på romanen MAMMA LÅT MIG LEVA som bygger på en sann historia om änglabarn i Polen. Här kan du se fotona från två av nunnornas kloster där de tar emot oönskade barn. På det första står det: Mamma – låt mig leva. Och på det andra står det: Livets fönster.

En skrämmande bild av dagens verklighet. Utifrån dessa foton har jag således skrivit min roman MAMMA LÅT MIG LEVA som är en relationsroman där många delar bygger på sanningen medan andra är fiktiva. Det blir den romaner som får förtur i redigeringsarbetet som jag påbörjar i december.

Missa den inte!

Monica