Kålpudding
Kålpudding
Detta recept på kålpudding testade jag nyligen. Och fixade till utifrån egen förväntan. Mycket gott. Kanske kan du späda lite mer buljong (vätska) för att få mer sås.
Ingredienser 4 portioner
Vitkål
1 kg vitkål
2 msk olja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Färs
1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk japansk soja
1 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Knorrs grillkrydda
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vitkål:
Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen.
Strimla resten fint. - Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja ca 5 minuter utan att det bränns.
- Lägg i en bunke och smaksätt med sirap, salt och svartpeppar.
- Färs:
Skala och hacka löken fint. - Blanda löken och färsen med övriga ingredienser.
- Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form, ca 30 x 25 cm (för 4 port).
- Lägg på färsen och täck med resterande kål.
- Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Smaklig måltid!
Monica