Recept

Mustig höstgryta på fransyska

Mustig höstgryta på fransyska

Jag köpte mig en ny gryta. I den lagade jag den här goda grytan.

Ingredienser

  • 900 g grytbitar av fransyska
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc kantarellfond
  • 2 lagerblad
  • 5 tsk torkad timjan
  • 5 tsk grovmald svartpeppar
  • 5 dl vatten + 2 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • salt

Till servering:  kokt potatis

Gör så här

  • Skala morötter och lök.
  • Slanta morötterna.
  • Skär löken i tunna skivor.
  • Skiva purjolöken, ca 1 cm tjockt.
  • Skär vitlök i tunna skivor.
  • Stek köttet. Lägg i alla löksorterna och ingredienser i en gryta eller kastrull med tättslutande lock. Låt småkoka 1 ½ timme, tills köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Rör om då och då.
  • Lägg i potatis i halvor och samtliga morötter och fylla på med 2 dl vatten och mer salt.

Smaklig måltid!

Monica