Mustig höstgryta på fransyska
Mustig höstgryta på fransyska
Jag köpte mig en ny gryta. I den lagade jag den här goda grytan.
Ingredienser
- 900 g grytbitar av fransyska
- 4 morötter
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 10 cm purjolök
- 2 msk tomatpuré
- 3 msk konc kantarellfond
- 2 lagerblad
- 5 tsk torkad timjan
- 5 tsk grovmald svartpeppar
- 5 dl vatten + 2 dl vatten
- 2 dl rödvin
- salt
Till servering: kokt potatis
Gör så här
- Skala morötter och lök.
- Slanta morötterna.
- Skär löken i tunna skivor.
- Skiva purjolöken, ca 1 cm tjockt.
- Skär vitlök i tunna skivor.
- Stek köttet. Lägg i alla löksorterna och ingredienser i en gryta eller kastrull med tättslutande lock. Låt småkoka 1 ½ timme, tills köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Rör om då och då.
- Lägg i potatis i halvor och samtliga morötter och fylla på med 2 dl vatten och mer salt.
Smaklig måltid!
Monica