Böcker, Bokrecension

Det slutar med oss av Colleen Hoover – recension

Det slutar med oss av Colleen Hoover – recension

Format: Pocket

Antal sidor: 409

Utgivningsdatum: 2021-10-14

Förlag: Lovereads

ISBN 9789188803719

Recensionsex: Nej

 

Typ av bok: Kärleksroman

Här kan du läsa inledningen:

”När jag sitter här med en fot på vardera sidan om kanten och tittar ner tolv våningar ovanför Bostons gator kan jag inte låta bli att tänka på självmord.
Inte mitt eget. Jag trivs bra nog med livet för att vilja fortsätta leva.”

VILKEN är själva handlingen: En kärleksroman och om samlevnadsproblem som gärna uppstår.

Intrigerna: Dramatiska.

Miljöbeskrivningarna: Fina.

Dialogerna: Dialogerna driver handlingen framåt.

Baksidestexten – tagen från nätet

Lily har inte alltid haft det lätt och varit tvungen att jobba hårt för det liv hon vill ha. Det har varit en lång resa från uppväxten i Maine – hon har gått ut college, flyttat till Boston och fullföljt sin dröm om att öppna en egen blomsterhandel. Så när hon och den ursnygge neurokirurgen Ryle förälskar sig i varandra verkar Lilys liv nästan för bra för att vara sant.

Ryle är känslig, intelligent och väldigt svag för Lily. Men han är också självsäker, envis och kanske till och med lite arrogant. När Lily tvingas ifrågasätta sitt förhållande med Ryle börjar hon också tänka på Atlas. Han var hennes första kärlek och en viktig länk till hennes förflutna. När han plötsligt dyker upp i hennes liv igen, hotas allt Lily byggt upp med Ryle.”

Mest positivt

Välskriven kärleksroman som går på djupet i relationen. Svår att lägga ifrån mig.

Minst positivt

Hittade inget att peka på mer än att vissa dialoger inte kommer på egna rader (något som jag tycker är ett måste i en bra roman).

 

Några valda texter ur boken

Som jag brukar, för att du ska få en uppfattning om författarrösten, delar jag några utvalda texter utan att avslöja något viktigt. Jag har tagit mig friheten att använda talstreck vid dialoger eftersom jag citerar texten.

Sidan 100

”Jag vänder mig om och Ryle tränger sig fram bland människorna i andra änden av rummet.
― Lily, vänta! ropar han och försöker ta sig fram.
Mitt hjärta börjar slå oregelbundet. Han går snabbt, kliver runt folk, blir alltmer frustrerad för varje person som är i vägen. Till slut hittar han en lucka och tar ögonkontakt med mig igen.”

Sidan 200

”Han pekar på sin skalle och knackar där.
― De sitter ihop precis här. Vi har följd dem sedan de föddes. Det är en mycket sällsynt operation. Mycket sällsynt.
För första gången tror jag att jag verkligen tänder på honom som läkare. Jag menar, jag beundrar hans driftkraft. Jag beundrar hans hängivenhet. Men att se den glädje och spänning han känner inför det han jobbar med är riktigt sexigt.”

Summering

En spännande kärleksroman med lite erotik. Jag ger den 4 av 5 pennor. Den hade ledigt kunna få 5 av 5 OM dialogerna kommit på egna rader.
Rekommenderas varmt! En riktigt bra kärleks- och relationsroman.

Vid pennan

Monica