Må bra

Lissa Rankin – läkaren som anser att medvetandet är starkare än mediciner

Lissa Rankin – läkaren som anser att medvetandet är starkare än mediciner

En av mina favoriter är läkaren Lissa Rankin. Hon har läst mer än 50 böcker om healing. Många böcker är skrivna av människor utan medicinsk bakgrund men det finns några som skrivits av läkare.

Dr Rankin menar att vi måste vara kritiska. Allt som sägs är inte sant. Men det finns många fantastiska saker bakom tankens och känslans kraft.

Hon skriver bland annat på sin blogg:

”Genom att använda kreativitet och musik som en portal till banbrytande traumaläkningsmetoder, andlig healing och energimedicin, ger vi individer och samhällen av helande som är redo för en djupdykning av att behandla grundorsakerna till personligt och kollektivt lidande.”

Här kan du läsa mer om hennes synpunkter:

Lissa Rankin och teorin om självläkning – Utforska Sinnet

Jag håller till fullo med dr Rankin. Healing och qigong har varit mina styrkor tillsammans med självhypnos, när jag har haft som mest ont av min reumatism. Den sitter inte i lederna utan i mjukdelarna. Tankar, känslor och min mentala värld har påverkat.

Nu när jag gått i pension, har jag lovat att föra kunskapen kring Chi Neng Qigong och mental träning vidare till mina ”familjemedlemmar” (dvs de boende i Bovieran i Svedala). Informationsmötet var den 5 december.

Ska bli spännande att se hur vi gemensamt kan skapa energier som lyfter oss alla.

Monica