Okategoriserade

Köttfärsgryta med svamp – Rysk kalops

Köttfärsgryta med svamp – Rysk kalops

När jag var barn gjorde min mormor denna gryta. Hon kallade den för ”Rysk kalops”. 😉

Himla god! Om det blir något över, lägg på vitt bröd och värm i ugnen med parmesanost över (till kvällsmat dagen efter).

Ingredienser

500 g blandfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk champinjoner i skivor
1 msk vetemjöl
2,5 dl kaffegrädde
Salt och vitpeppar

Till servering:
Kokt potatis

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Värm en stekpanna med olivolja till högsta temperatur.
  3. Stek champinjonerna ett par minuter.
  4. Tillsätt köttfärsen och stek tills den fått färg.
  5. Lägg ner lök, vitlök och mjöl och rör ihop.
  6. Häll på grädde.
  7. Låt koka ihop ett par minuter under omrörning.
  8. Smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Servera med kokt potatis.

 

Smaklig måltid!

Monica