Köttfärsgryta med svamp – Rysk kalops
Köttfärsgryta med svamp – Rysk kalops
När jag var barn gjorde min mormor denna gryta. Hon kallade den för ”Rysk kalops”. 😉
Himla god! Om det blir något över, lägg på vitt bröd och värm i ugnen med parmesanost över (till kvällsmat dagen efter).
Ingredienser
500 g blandfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk champinjoner i skivor
1 msk vetemjöl
2,5 dl kaffegrädde
Salt och vitpeppar
Till servering:
Kokt potatis
Gör så här
- Finhacka lök och vitlök.
- Värm en stekpanna med olivolja till högsta temperatur.
- Stek champinjonerna ett par minuter.
- Tillsätt köttfärsen och stek tills den fått färg.
- Lägg ner lök, vitlök och mjöl och rör ihop.
- Häll på grädde.
- Låt koka ihop ett par minuter under omrörning.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera med kokt potatis.
Smaklig måltid!
Monica