Mustig köttfärsgryta
Mustig köttfärsgryta
En härlig gryta som blir nästan som en soppa. Lättlagad, mycket god och du väljer själv vilken krydd-styrka du vill ha. Fick inspiration från ett recept på nätet och gjorde om den lite.
Ingredienser 3 port
- 0,5 kg blandfärs
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 4 små fasta potatisar
- 1 msk tomatpuré
- 0,5 l vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 msk kinesisk soja
- 400 g krossade tomater
- paprikapulver
- sambal oelek (kan väljas av de som vill vid servering)
- Salt och vitpeppar
- Margarin
Till servering
- Vitt bröd att doppa i såsen
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Skala och finhacka moroten.
- Skala och skär potatisen i centimeterstora tärningar.
- Hetta upp margarin i en gryta och fräs lök och vitlök i några minuter.
- Tillsätt morötterna och färsen och bryn tills all färs är genomstekt. Rör med en trägaffel eller slev.
- Rör ner tomatpurén och fräs i ytterligare någon
- Tillsätt vatten, buljongtärning, soja, krossade tomater och paprikapulver.
- Krydda med salt och peppar och låt koka upp.
- Lägg i potatistärningarna och låt puttra på svag värme under lock i 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Smaka av med sambal oelek om du önskar lite hetta eller sätt fram på bordet och låt den som vill ha hetta, själv krydda.
- Servera med ett gott vitt bröd.
Smaklig måltid!
Monica