Recept

Mustig köttfärsgryta

Mustig köttfärsgryta

En härlig gryta som blir nästan som en soppa. Lättlagad, mycket god och du väljer själv vilken krydd-styrka du vill ha. Fick inspiration från ett recept på nätet och gjorde om den lite.

Ingredienser 3 port

  • 0,5 kg blandfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 4 små fasta potatisar
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 l vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 400 g krossade tomater
  • paprikapulver
  • sambal oelek (kan väljas av de som vill vid servering)
  • Salt och vitpeppar
  • Margarin

Till servering

  • Vitt bröd att doppa i såsen

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Skala och finhacka moroten.
  3. Skala och skär potatisen i centimeterstora tärningar.
  4. Hetta upp margarin i en gryta och fräs lök och vitlök i några minuter.
  5. Tillsätt morötterna och färsen och bryn tills all färs är genomstekt. Rör med en trägaffel eller slev.
  6. Rör ner tomatpurén och fräs i ytterligare någon
  7. Tillsätt vatten, buljongtärning, soja, krossade tomater och paprikapulver.
  8. Krydda med salt och peppar och låt koka upp.
  9. Lägg i potatistärningarna och låt puttra på svag värme under lock i 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  10. Smaka av med sambal oelek om du önskar lite hetta eller sätt fram på bordet och låt den som vill ha hetta, själv krydda.
  11. Servera med ett gott vitt bröd.

Smaklig måltid!

Monica