Fylld lövbiff med rostade grönsaker
Idag bjuder jag på ett gott och lättlagat recept med lövbiff. Receptet är skapat för en person, men det är bara att dubbla/öka för att få rätt mängd. Bilden är ritad med hjälp av AI.
1 portion – innehåll
- 1-2 skivor lövbiff
- 1 soltorkad hackad tomat
- 1 msk lätt creme fraiche
- 1-2 potatisar
- 1 morot
- ½ rödlök
- ½ päron
- 1 tsk olja
- 1 krm timjan
- 1 krm chilipulver
- Salt och peppar
Gör så här:
- Skala och skär potatis, morot, rödlök och päron i smala klyftor.
- Lägg allt i en ugnsfast form.
- Droppa över olja och tillsätt kryddorna.
- Tillaga i ugn 225 grader i ca 40 minuter.
- Blanda den hackade soltorkade tomaten med lätt creme fraiche.
- Lägg blandningen på lövbiffen. Väljer du två lövbiffar, så dubbla röran.
- Rulla ihop lövbiffen och stick i tandpetare för att hålla röran på plats.
- Krydda med salt och peppar.
- Stek rulladerna i olja.
- Servera med ugnsrostade grönsaker.
Smaklig måltid!
Monica