Recept

Fylld lövbiff med rostade grönsaker

Fylld lövbiff med rostade grönsaker

Idag bjuder jag på ett gott och lättlagat recept med lövbiff. Receptet är skapat för en person, men det är bara att dubbla/öka för att få rätt mängd. Bilden är ritad med hjälp av AI.

 1 portion – innehåll

  • 1-2 skivor lövbiff
  • 1 soltorkad hackad tomat
  • 1 msk lätt creme fraiche
  • 1-2 potatisar
  • 1 morot
  • ½ rödlök
  • ½ päron
  • 1 tsk olja
  • 1 krm timjan
  • 1 krm chilipulver
  • Salt och peppar

Gör så här:

  • Skala och skär potatis, morot, rödlök och päron i smala klyftor.
  • Lägg allt i en ugnsfast form.
  • Droppa över olja och tillsätt kryddorna.
  • Tillaga i ugn 225 grader i ca 40 minuter.
  • Blanda den hackade soltorkade tomaten med lätt creme fraiche.
  • Lägg blandningen på lövbiffen. Väljer du två lövbiffar, så dubbla röran.
  • Rulla ihop lövbiffen och stick i tandpetare för att hålla röran på plats.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Stek rulladerna i olja.
  • Servera med ugnsrostade grönsaker.

Smaklig måltid!

Monica