Skriva

Att skapa en baksidestext

Att skapa en baksidestext

Det är stor fördel att lägga upp den på exempelvis Facebook och be om respons. Jag brukar göra så. Då får jag många härliga tips och kan därmed finslipa på den. Här ser du baksidestexten på min roman PORTEN TILL FRIHETEN. Jag hoppas att den gör dig nyfiken. (Snart kommer roman nummer två – ELVIRA ut.)

Personligen tycker jag att baksidestexten kan vara svårare att skriva än själva romanen.

Ett tips är att du kikar på utkomna romaner och ser hur deras baksidestext är. Du kan använda min blogg. Jag skriver en bokrecension varje måndag på www.monicaiveskold.se och där kan du alltid se själva baksidestexten. Checka dessa!

Fundera över vilken baksidestext som fångar just dig. Varför?

När du skriver är det bra att använda mentala bilder för läsaren. Låt läsarens fantasi gå igång så att hen vill köpa eller låna din bok. Plantera en känsla hos läsaren.

Tänk också på att ansöka ISBN-nummer hos Kungliga Biblioteket om du tänker ge ut boken själv. Använder du ett förlag, sköter de det åt dig.

Lycka till med baksidestexten!

Monica