Effektivitet, Marknadsföring, Skriva, Webbsidor

Blogga

Blogga

Starta upp en blogg

Att starta en blogg är bland det bästa du kan göra om du vill synas i media.  Du ser just nu på en av mina bloggsidor. Jag har även en sida som jag ska lägga ner inom kort. Den hittar du här: www.monicaiveskold.se.

Om du vill ha en gratis sajt, kan du använda www.WordPress.com. Där finns tips för hur du startar, vilket gör att du kan komma igång på endast några få timmar. Som du vet har jag haft en onlinekurs i hur du skapar webbsida men den är nu på väg att flyttas till en annan utbildningsleverantör. Hör av dig om du vill gå kursen, så kan jag hänvisa till den.

Här kan du se en sida som jag är ansvarig för, och som är skapad i gratisprogrammet:

Residencial Linnéa Sol – Orihuela Costa, Alicante (wordpress.com)

När du börjar blogga, kom ihåg att göra det ENKELT och INTRESSANT. Starta med en grundmall. Det finns några sådana på wordpress-sidan. Undvik att fastna i exklusiva instruktioner.

FOKUSERA på ditt skrivande!

Kanske undrar du: Vad ska jag blogga om? Du kan skriva om allt, precis allt. Eller kan du hitta din nisch. Själv skriver jag om skrivande, effektivitet, personlig utveckling mm, sådant som är mitt gebit. Ibland delar jag recept på bloggen osv. Kika lite på mina inlägg, så förstår du.

Bloggar kan vara riktade till dem som åker motorcykel, hundägare, seglare, reseledare, atleter, fågelskådare eller andra typer av djurintresserade osv. Bloggar behöver inte vara exklusiva.

Kom ihåg att bloggtexterna är något som snabbt försvinner. 600 ord per inlägg är en bra mätare men du kan självfallet göra texten så kort eller lång du vill. Tänk bara på att den inte ska vara alltför lång, då tappar du läsarens intresse. Även hastigt skrivna inlägg kan bli säljbara stories.

Varför är det så himla bra att blogga?

Vad gör en bloggsida för författaren?

  • Tipsar om produkter/tjänster. I mitt fall om mina böcker.
  • Leta efter frilance-jobb
  • Evenemang
  • Radio- och TV-intervjuer eller tidningsreportage

Genom att blogga får du (som är författare):

  1. Skrivar-praktik
  2. Synliggörande
  3. Publiceringserbjudande

Lycka till!

Monica