Böcker, Bokrecension, Skriva

Håll min hand mamma (novell) av Snezana Lindskog – recension

Håll min hand mamma (novell) av Snezana Lindskog – recension

Format: E-bok

Novell

Utgivningsdatum: 2023-03-18

Förlag: Belvida Bell

ISBN: 9789198848304

Recensionsex: Ja

Tack Snezana för recensions-filen.

Typ av bok: Novell

Baksidestexten – tagen från nätet

”Bortom grinden finns sommaren som aldrig tar slut!

Doften av rykande varm pizza är något som du och jag förknippar med dagar när trösten inte går att hitta någon annanstans. Vi försöker glömma. Tillsammans. Vi får en papperskasse till de varma pizzakartongerna. Du vill bära, känna dig stor, viktig och duktig. Men du behöver inte det längre. Du ska inte behöva kämpa för att göra någon till lags. Du är för liten för det. Det enda du behöver är kärlek.”

Mest positivt

Välskriven och gripande men omänskligt grym. Den fick mig att gråta av sorg i slutet.

Recension avseende andra böcker av Snezana:

Här kan du se recensionen för en av mina favoritromaner:

En vald text ur novellen

Som jag brukar, för att du ska få en uppfattning om författarrösten, delar jag en utvald text utan att avslöja något viktigt. Jag har tagit mig friheten att använda talstreck vid dialoger eftersom jag citerar texten.

― Ska vi ha pizza i dag? Jag tycker om pannkakor också, särskilt de med O’boy men idag är jag sugen på pizza med skinka.
Du tar min hand, den är kall och jag vet att du vill ha den länge i min, tills den blir varm.
― Vi kan väl köpa pizza, jag älskar pizza och … godis, säger du igen för att försäkra dig om att jag har hört dig.
― Det tycker jag är en bra idé.
― Det är det som är så bra när jag är hos dig mamma.  Jag behöver inte alls övertala dig. Hos pappa är allt annorlunda. Jag måste städa på mitt rum, Oliver får alla leksaker han vill ha och jag får inte ens spela spel på datorn.
― Men nu är du hos mig. Och de som vill att du alltid ska bo hos pappa får allt ångra sig. För jag vill att du ska vara hos mig … alltid. Alla dagar och nätter.
― Är det säkert mamma?

Summering

Grym och fruktansvärd novell – gick knappt att ta in. Gripande! Bra! Den får 4 av 5 pennor av mig.

 

Vid pennan

Monica