Okategoriserade

Potatis- och purjolökspaj

Potatis- och purjolökspaj

Idag bjuder jag på en utsökt paj. Den blir ännu bättre om du gör den dagen innan och låter den vila. När du värmer den lyfter den verkligen.

Ingredienser 4 personer

  • Färdig pajdeg ICA (4 personer)
  • 1 purjolök
  • 6 fasta potatisar
  • 3 ägg
  • 1,5-2 dl mellanmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt, peppar
  • Ca 3 dl riven lagrad ost

 

Gör så här:

Tryck ut pajdegen i en pajform i lämplig storlek. Nagga pajen. Förgrädda enligt påskrift på pajdegen (brukar vara 15 minuter i 200 graders ugn).

Koka potatisen i 10 minuter, skalade och skurna i ca 1 cm tjocka skivor i en kastrull med saltat vatten.

Skär purjolöken i strimlor. Låt dessa koka med de sista 2 minuterna med potatisen.

Häll av i durkslag. Låt rinna av ordentligt.

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt & peppar.

Varva potatis- och purjolöksblandningen i pajskalet med den rivna osten. Avsluta med ett lager ost.

Häll på äggstanningen.

Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills äggstanningen stannat och fått färg.

(Om du vill ha den lite mer matig, skiva wienerkorv tunt och lägg på toppen.)

Smaklig måltid!

Monica