Böcker, Redigera, Skriva

Romanen ”Mamma låt mig leva”

Romanen ”Mamma låt mig leva”

Mamma låt mig leva, är en feelgood-roman (med drama) baserad på änglamakerskor och en transcendental (översinnlig) energihealer, demon-jägare och regressionsterapeut. Mycket dramatik och spänning i varje scen, utlovas.

Grundpitch och story

Denna berättelse väver samman flera parallella trådar med sina egna fängslande bågar. Huvudkaraktären är dels Henrietta – välkänd från mina tidigare romaner, dels Mia, en kvinna i 35-årsåldern som kämpat i över ett decennium för att bli gravid. I berättelsen besöker vi de mystiska “änglamakerskorna” i Polen och dyker in i historier om änglamakerskor både i Sverige och andra länder, där vissa döms.

Mias liv kretsar kring önskan om moderskap, men vägen är kantad av utmaningar. För att uppnå sitt mål tar hon hjälp av en energihealer, och även Henrietta fungerar som hennes orubbliga stöttepelare. Efter flera missfall och en rad prövningar blir hon äntligen gravid, men upptäcker att barnet har en allvarlig genetisk defekt. Påverkad av mötena med änglamakerskorna i Polen överväger Mia att föda barnet, men barnet dör.

Efter många kämpiga situationer blir Mia äntligen gravid igen. Då lämnar maken henne. De återförenas senare och föder tillsammans ett barn, men även detta barn dör.

Trots de smärtsamma prövningarna slutar berättelsen med ett hoppfullt och känslofyllt slut, vilket ger läsaren en känsla av att livet har möjligheter.

Genom starka karaktärer och en gripande berättelse väcker “Mamma låt mig leva” frågor om kärlek, förlust och den komplicerade vägen till föräldraskap. En berättelse som berör och lämnar en varaktig inverkan på läsaren.

 

***

Den här storyn har jag burit med mig i tio års tid. I fjol påbörjade jag den efter att ha fått två realistiska foton från Polen, via en släkting. Där existerar nämligen fortfarande änglamakerskor. Fotona uppvisar ett fönster, det ena med en bedårande liten blå babykorg. Utanför fönstret står det på polska: Mamma – låt mig leva!

Jag hoppas att du, blir sugen på att läsa den här historien som jag redigerar nu i december.

Monica