Böcker, Projekt

Fantasi och talang – Planera dina projekt

Fantasi och talang – Planera dina projekt

Kreativiteten belyser kunskap. Betraktas som icke-litterär. Det litterära sinnet kan vara det grundläggande. Men det gäller att planera in dina skrivprojekt såväl som andra projekt. Se nedan!

Att skriva innebär en handling av uppmärksamhet och knyter an till minnen. Dina hjärnceller skapar nya kopplingar. Neuroforskarna påstår att neuronerna tillsammans knyter nya trådar. Din hjärna interagerar med sig själv. Som författare kan du höra, se, tala och generera verb/ord. Kreativt skrivande “befaller” olika avdelningar i hjärnan att börja samarbeta. Nanotekniken i din fantasi är invecklad i konstruerandet.

Som författare är vi kapabla att utveckla komplementära sinnen – syn med ljud, smak med känsel, tid med hörsel – alla sinnena sänder samtidigt genom poesins medium.

Din fantasi talar till sig själv. Att skriva kopplar om våra hjärnor – från vår tunga till vårt öga till våra händer. Det uppmuntrar synestesi: ett sinne utlöser en bild eller en sensation i ett annat sinne.

Vi förändras neurologiskt av vår erfarenhet av att skriva genom att läsa. För en författare är metafor en konst att söka uppmärksamhet, att fråga och att uppfatta någonting på nytt. Kreativt skrivande är konsten att förvanska en handling.

Vetenskapliga, filosofiska och konstnärliga genombrott går ofta genom fyra stadier av kognitiva och kreativa processer.

För att skriva behövs kreativitet MEN innan denna frigörs, behöver du planera för den.

Här ser du hur jag har börjat lägga upp alla mina skrivprojekt och sedan även lägga in dem i processen.

Har ännu inte lagt upp dagliga To Do.

Hur jobbar du?

Vill du vara med på en liten minikurs där vi gemensamt lägger upp projekten och sedan jobbar med dem? Vi träffas under två online-pass. Kostnaden är 250 kronor och du anmäler dig här:

Evenemang: Planering av alla projekt i ett gratisprogram – Simple Signup

Monica