Torsk med rödbetor och purjolök

Torsk med rödbetor och purjolök

Idag bjuder jag på en underbar fiskrätt, nämligen torsk med rödbetor. För dig som är viktväktare är det endast 4 points. Grunden till receptet är ett viktväktar-recept som jag sedan modellerat och gjort om till mitt eget.

4 VV-poäng per person

 

Ingredienser för 4 personer

Rödbetor, färska 4st                                              0

Torsk 600g, 4 bitar à 150 g torskrygg                 0

Margarin flytande 80% 1msk                               4

Liten bit purjolök                                                   0

Dill 1msk                                                                  0

Potatis 500g                                                            10

Mjölk 0,5% max ½ dl eller lite matolja               1

Instruktioner

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten ca 20 min.
Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalet. (Jag köpte färdigkokta på ICA.)
Skär rödbetorna i mindre klyftor.

Strimla purjolöken och hacka dillen.

Dela potatisen i mindre bitar och koka.
Häll av vattnet och stompa potatisen med lite mjölk eller matolja.
Krydda med salt och peppar.

Stek fisken i margarin ca 3 min per sida.
Lägg rödbetor och dill i pannan och låt allt bli varmt.
Dekorera med purjolöken (som jag inte stekt) och servera fisken med stompade potatisar och med rödbetsblandningen på toppen.

Supergott!

Smaklig måltid!

Monica

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *