Recept

Fläskfilé provencale på viktväktarvis

Fläskfilé provencale på viktväktarvis

Suverän möjlighet att få råstekt potatis utan en massa fett. Tipset på detta kommer jag att använda mig av, många gånger, garanterat.

 

Ingredienser 4 portioner

  • Fläskfilé 500 g
  • Margarin flytande 80% 1 tsk
  • Potatis 10 st
  • Salladslök
  • Margarin 80%  50 g
  • Vitlök 3 klyftor
  • Chilisås, 1 msk

Instruktioner

  1. Bryn filén runt om i 1 tsk margarin, krydda med salt och vitpeppar.
  2. Efterstek i 1 dl vatten 15 min under lock, låt sedan vila.
  3. Vispa ur pannan.
  4. Skala och skär potatisen tunt, varva potatis i en ugnsform.
  5. Häll skyn från filén över potatisen.
  6. Stek i ugn 225°, ca 30 min.
  7. Skär filén i ca 1 cm skivor.
  8. Lägg ovanpå potatisen.
  9. Blanda margarin, pressad vitlökar och chilisås
  10. Rulla i folie till en korv. Stoppa i frysen.
  11. Klicka hälften av smöret över filén.
  12. Gratinera i ugn 250° 10 min.
  13. Strö över salladslök innan servering.
  14. Servera med resten av vitlökssmöret.

Smaklig måltid!

Monica