Redigera, Skriva

Att skriva är livet …

Att skriva är livet …

Att skriva ger mig enorm glädje. Jag skriver ett romanmanus på cirka en månad. Normalt i november med hjälp av NaNoWriMo (National Novel Writing Month). Det är så kreativt att skriva.

Redigeringen däremot tar cirka ett år. Då går jag över i en helt annan fas, en arbetsfas som inte har mycket gemensamt med kreativiteten att skriva. Ungefär sjutton redigeringsrundor brukar jag ge mig och mitt manus.

Samtidigt och parallellt ska skrivandet marknadsföras på sociala medier. Det är mycket jobb bakom den introduktionen. Textsnuttar ska skrivas, bilder ska utföras. Allt för att du, som läsare, ska bli nyfiken och dessutom ingå i min speciellt utvalda grupp som kan vara ett stöd för mig som författare. Jag behöver dig och dina idéer stundtals. Det kan gälla allt från en viss text, till titeln, baksidestexten och inte minst omslaget.

Kanske undrar du vad jag skriver på just nu?

Jag skriver inte, jag redigerar. Först ut är fackboken MENTALA VITAMINER MED CHI NENG QIGONG. I den lär jag ut qigong och många spännande metoder för att du ska få ett mindre stressigt och behagligare liv.

Därefter kommer jag att jobba vidare med redigeringen av min kommande roman MAMMA LÅT MIG LEVA, som är en ny relationsroman med gripande innehåll. Samtliga mina romaner bygger på sanna historier, även om jag ibland tar mig friheten att omskapa händelserna och lägga till fiktiva detaljer.

Visst vill du hänga med på min resa? Jag hoppas innerligt detta.

Monica