Kålpudding
Detta recept på kålpudding testade jag nyligen. Och fixade till utifrån egen förväntan. Mycket gott. Kanske kan du späda lite mer buljong (vätska) för att få mer sås.
Ingredienser 4 portioner
Vitkål
1 kg vitkål
2 msk olja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Färs
1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk japansk soja
1 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Knorrs grillkrydda
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vitkål:
Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen.
Strimla resten fint. - Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja ca 5 minuter utan att det bränns.
- Lägg i en bunke och smaksätt med sirap, salt och svartpeppar.
- Färs:
Skala och hacka löken fint. - Blanda löken och färsen med övriga ingredienser.
- Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form, ca 30 x 25 cm (för 4 port).
- Lägg på färsen och täck med resterande kål.
- Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Smaklig måltid!
Monica